A Faipari szalagfűrészlap gyártó

Minden amit csak a szalagfűrész lapokról tudni lehet

Jobb a tűzifát szalagfűrésszel vágni mert............

2015. február 24. 09:26 - liderc74

Számos tűzifát árusító cégnél jártam és a megfelelő szalagfűrész kiválasztása mellett sokat érdeklődtem miért  jobb szalagfűrésszel vágni mint bármi mással.

A nagy különbség a fűrészpor mennyiségében van. 

Ahol a rönköket körfűrésszel vagy láncfűrésszel vágták össze rengeteg fűrészpor keletkezett amit már nem lehet eladni tűzifa áron. 

Ahol szalagfűrésszel vágták ott szinte elenyésző volt a hulladék.

A különbség a vágási szélesség miatt keletkezik. A legvékonyabb körfűrész is 2,3 mm a legvékonyabb láncfűrész 1,3 mm. Szalagfűrész kb 1 mm (természetesen a kihajtogatott legnagyobb szélesség) a vágási szélesség.

Azt gondoltam ez a különbség nem eredményez több zsák fűrészport ezért saját tesztet csináltunk.

Szüleim házánál időszakonként segédkezek a tűzifa összevásásában és gondoltam ennél jobb tesztkörülmények ritkán adódnak.Tavaly még láncfűrésszel vágtuk össze a méteres rönköket 33 cm hosszúakra. Az eredmény 4 nagy zsák fűrészport szedtünk össze 10 erdei köbméter fa összevágása után amit nagyon soknak tartottunk.

Ezért egy jó lehetőséget kihasználva beszereztünk egy 600-as szalagfűrészt, mert több tűzifás ügyfelünk mondta, hogy jó lesz az nekünk.

Megérkezett a 10 erdei köbméter fa. Szalagfűrész lapot helyzeti előnyünket kihasználva :) gyártottunk egy a gépre legoptimálisabbat és nekiálltunk a tesztnek. Ahogy fogyott az aprításra váró fa úgy tűnt egyre érdekesebbnek a fűrészpor mennyisége. Amikor a felénél jártunk összejött kb fél zsákkal és amikor végeztünk pont tele lett a zsák fűrészporral.

Persze ha otthon vágunk akkor a fűrészport is be tudjuk tenni a kazánba, de ha eladásra dolgozunk már nettó veszteség a plusz 2-3 zsák fűrészpor.

Eléggé elgondolkodtató különbség....

Üdvözlettel.

Sziklavári Tamás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faipariszalagfureszgyarto.blog.hu/api/trackback/id/tr757210709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása