A Faipari szalagfűrészlap gyártó

Minden amit csak a szalagfűrész lapokról tudni lehet

Miért fontos a szalagfűrészlap szélessége?

2015. február 04. 12:59 - liderc74

Múlt héten a szalagfűrész vastagságának fontosságáról írtam:

 sziget-szer_szalagfuresz_szelesseg.JPG A másik szorosan hozzá tartozó paraméter a lap szélességnek kiválasztásában  most szeretnék segítséget adni.

Biztos sokan tapasztalták már, hogy a szalagfűrész lapok egy adott vastagságához több szélesség is rendelkezésre áll. Az egyik legszélesebb tartomány a 0,7 mm vastagsághoz tartozik, 16-40 mm-ig lehet rendelni. 

Vajon miért lehet ilyen nagy tartományban szélességet választani?

A felhasználási területek nagy eltérései miatt. Ha  kell egy lap a kanyarintáshoz, de csak egy szalagfűrész gép van akkor azzal kell ezt a műveletet is megoldani. Erre való a  16mm széles  lap. Viszont  a normál egyenes vágáshoz  jobb egy szélesebb lapot használni. 

A szalagfűrész kerekeinek szélessége is meghatározza a választást. A lap elejének a fog árok alatt 1-3 mm-rel le kell érnie a kerékről. A lap hátulja viszont nem érhet túl a keréken.  A kerék szélességével megegyező vagy annál kisebb lapot szabad csak használni.

  Időközben felmerülő kérdéseikre szívesen válaszolok. 

 

Sziklavári Tamás   

Sziget-szer Kft
Tel: 06/20 667-98-74, 06/24 656-331
Fax.: 06/24 401-416
email:info@sziget-szer.hu
Cím. 2315 Szigethalom Fiumei 56

http://sziget-szer.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faipariszalagfureszgyarto.blog.hu/api/trackback/id/tr107140213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása